Oulu Boys Cup 2017

Sunnuntaina 23.4. oli käsillä kevään odotetuin hetki monelle porukkamme pelaajalle – ensimmäiset tekonurmipelit edessä talven liikuntasaliharjoittelujen jälkeen. Matkaan lähdettiin kahdella joukkueella, 18 pelaajan voimin. Pientä haastetta reissulle toi viime hetken aikataulu- ja pelipaikkamuutokset turnausjärjestäjien taholta. Syy oli ymmärrettävä eli parin viikon takainen lumimyräkkä. Oulun kentät eivät olleet ehtineet sulaa sen jäljiltä ja järjestäjät joutuivat etsimään korvaavia kenttiä. Perjantaina huomasimme sinisen joukkueen ensimmäisen pelin aikaistuneet yli tunnilla, näin myös lähtömme Kuusamosta aikaistui ja saimme astua bussiin jo klo 6.30.

Ouluun ehdittiin ajoissa ja sininen joukkue ryhtyi valmistautumaan peliinsä Arina Areenassa, samalla Kari kuskasi valkoista joukkuetta kohti Haupa-hallia, jossa porukkamme loput pelit oli tarkoitus pelata. Lämmittelyt tehtiin ja kuviot hiottiin huippuunsa. Sitten saapui viereemme mies, joka kyseli, että mikä joukkue me olemme. Pakan sininen oli vastaus, johon mies tuumasi, että meidän ensimmäinen vastustajamme ei ehdi peliin. PK 37 Iisalmesta ei ollut tietoinen turnauksen aikataulumuutoksista ja he olivat tulossa paikalle vasta alkuperäisen peliaikataulun mukaisesti, ei siis klo 10 vaan klo 11.20. Mikäpäs siinä, luovutusvoiton jälkeen meidän porukkamme käytti tilanteen hyväkseen ja pelasi puolen tunnin lämmittelymatsin oman joukkueen kesken. Tämän jälkeen siirryimme Haupa-halliin mekin.

Ongelmitta ei käynnistynyt valkoisillakaan ensimmäinen peli. FC Paka oli tietty valmiina, myös tällä joukkueella lämmittelyt tehty ja kuviot kristallin kirkkaana jokaisen pelaajan mielessä. Mutta vastustajaa ei näkynyt! Soitto vastustajille ja kävi ilmi, että he eivät olleet huomanneet pelipaikkamuutosta, olettivat pelin pelattavan Heinäpäässä alkuperäisen ohjelman mukaan, mutta olivat sieltä jo matkalla kohti Haukipudasta. Peli alkoi vartin myöhässä ja kesti vain 20 min, mutta onneksi lopputuloksena oli FC Pakan voitto FC Santa Claus valkoisesta maalein 6-2.

Sattumukset jatkuivat sinisten toisessa pelissä. Vastaan asettui OLS Kreikka Olympiakos. Puoliajalla olimme tappiolla, mutta sitten peli alkoi kulkea ja pallon hallinta siirtyi meille. Saimme 1-3 tasoituksen ja kun toista puoliaikaa oli jäljellä vielä reilu 7 min, tuomari vihelsi pelin poikki. Molempien joukkueiden valmentajat olivat hieman äimänä pelin lopettamisesta. Pelaajat kättelyyn ja pois kentältä. Kävi ilmi, että nuori tuomarimme oli olettanut seuraavan pelin alkavan tasalta ja ilmeisesti oli annettu ohjeet aikataulussa pysymisestä. Vaikka tässä pelissä kävi moka peliajan suhteen, toivon, että tämä nuori tuomari uskaltautuu jatkossakin viheltämään pelejä. Meitä tietysti jäi hieman kirvelemään se, että hyvä takaa-ajomme päättyi kesken…

Loput pelit sujuivat ilman kommelluksia. Valkoiset jatkoivat voitokkaita pelejään ottamalla tiukan 2-1 voiton Tervarit Unitedista ja selkeämmät voitot OLS Saksa 2:sta (12-3) ja OLS Kreikka Ariesista (7-2). Sinisetkin pääsivät voiton makuun kahdessa viimeisessä pelissä, OTP punavalkoiset kaatui 11-1 ja OLS Saksa 2 maalein 7-3.

Mitäpä sitä muuta sanomaan porukastamme tämän turnauksen jälkeen kuin että huikeita pelaajia molemmissa joukkueissa. Hienoja yksilösuorituksia ja hyvää joukkuepelaamista. Ensikertalaiset sujahtivat mutkattomasti konkarien joukkoon. Tästä porukasta voi olla ylpeä!

Paluumatkalla bussi teki ansaitusti kunniakierroksen Tyrsky-risteysveistoksen ympäri Torangin kiertoliittymässä :)

Sinisten joukkueessa pelasivat tänään Leo, Mila, Eevert, Samuel, Roni, Veeti, Joona, Ville ja Matias. Valkosissa puolestaan Niilo, Joonatan, Eemeli, Tuukka, Peetu, Nooa, Herman, Taneli ja Nico.